Crust-Gravity

Spectral analysis and interpretation of current satellite-only Earth gravity models by incorporating global terrain and crustal data

GRAVITATIONSMODELLER

Det stigende antal nye satellitbaserede og kombinerede jordgravitationsmodeller i form af sæt af potentielle harmoniske koefficienter op til en afkortet maksimal grad og rækkefølge, der bliver tilgængelige enten fra den eneste analyse af satellitsporing, accelerometri eller gradiometridata, eller fra kombinationen af ​​satellitdata med terrestrisk information og globale digitale højdemodeller for jordens topografi/batymetri og skorpestruktur, giver nye udfordringer inden for gravitationsfeltmodellering, fortolkning og analyse.

Formålet med det aktuelle projekt var at foreslå metoder til fortolkning, modellering og analyseværktøjer, som kan anvendes både uafhængigt og kombineret med det formål at vurdere og fortolke en given gravitationsmodel.

Den vellykkede realisering af tre værktøjskasser:

  1. En til CRUST 2.0 geometrisk modellering og analytisk beregning for det inducerede gravitationssignal
  2. En til spektral vurdering af forskelsmodeller, og
  3. En for gradsmæssig vurdering af en tyngdekraftsmodel til proceduren for præcis kredsløbsbestemmelse

.. blev implementeret inden for rammerne af dette projekt, hvilket giver en geometrisk og fysisk indsigt i nogle af de nuværende satellit-only og kombinerede jordgravitationsmodeller.

Crust-Gravity var et projekt mellem Aristoteles Universitet i Thessaloniki, European Space Agency og Aalborg Universitet, herunder forsker Thomas Loudis Papanikolaou.

...

AAU Space Gruppe - Forskere

Thomas Papanikolaou

Adjunkt

Institut for Planlægning

Tlf.: 9940 2559
E-mail: 
thomasp@plan.aau.dk

PROJEKTNAVN

Spectral analysis and interpretation of current satellite-only Earth gravity models by incorporating global terrain and crustal data

KORT TITEL

Crust-Gravity

PROJEKTSTATUS

Afsluttet

EFFEKTIV START-/SLUTDATO

9. april 2009 - 13. juli 2011

PROJEKTPARTNERE

  • Aalborg Universitet
  • Aristotle Universtiy of Thessaloniki
  • European Space Agency